Ben jij een echte bloemenliefhebber? Dan zit je goed bij het lezen van deze blog! Hier lees je namelijk welke bekende bloemen er het meest gangbaar zijn in ons eigen land. Wie weet ontdek jij wel nieuwe soorten, alhoewel een echte kenner ieder bloem type uiteraard meteen zal herkennen. Lees je mee?

Haal de zomer in huis met de zonnebloem

Wie kent ‘m niet – de zonnebloem? Tijdens de zomer is deze bloem misschien wel een van de meest populaire bloemen van dit seizoen. Met haar vrolijke gele kleur fleurt ‘ie iedere ruimte op. Je komt de zonnebloem uiteraard in het buitenland tegen, denk bijvoorbeeld aan Frankrijk of Spanje. Maar ook in Nederland is de zonnebloem heel bekend. Ons klimaat is dan niet hetzelfde als de Zuid-Europese landen, maar ook in ons eigen land komt ‘ie bij mooi en warm weer uitstekend tot haar recht! Plant ‘m bijvoorbeeld bij je in de achtertuin of vind een gezellig plekje op het balkon, zodat je er iedere dag weer van kunt genieten. Want zeg nu zelf: als je denkt aan een zonnebloem, dan popt die heerlijke zomer toch ook gelijk bij je op?

De roos: een krachtig symbool voor liefde

Een bloem die je het hele jaar door kunt kopen en geliefd is bij veel mensen, is de roos. De roos heb je in ontzettend veel verschillende soorten kleuren en maten. Denk bijvoorbeeld aan Valentijnsdag: daar mag die kenbare en typische rode roos toch echt niet ontbreken. Maar ook tijdens een moeilijke periode van iemands leven, bijvoorbeeld als iemand een dierbare is verloren, dan is het geven van een witte roos ook een mooie manier om te laten weten dat je aan diegene denkt en met hem of haar meeleeft. Dat is de kracht van bloemen! Welke kleur is jouw favoriet? Laat het ons zeker even weten hieronder in de reacties!

De tulp als teken van leven

Daarnet benoemden we al even het zomerse seizoen. De tulp mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Dit type bloem is vaak verbonden aan het voorjaar. Alles komt langzaam weer tot bloei, de natuur wordt weer groen en ontwaakt uit z’n winterslaap. Er is nieuw leven! De lente en de tulp zijn een perfecte combinatie. Ook deze bloem heb je in veel verschillende kleuren. Zo bestaat er bijvoorbeeld een witte, rode, gele, oranje of roze tulp. Of wat dacht je van een kleurencombinatie? Prachtig hoe de tulp al deze kleuren kan hebben. Een echte beauty dus, die tulp!