Bloemen: je hebt ze in iedere soort, kleur en maat. Wie is er niet dol op? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bijpassende bloem te vinden. Voor iedere situatie en dus ook voor iedere kamer bij jou in huis. Het leuke van bloemen is dat je het zo goed kunt combineren met elkaar. Of je nu kiest voor echte bloemen of kunstbloemen (dan kun je er wat langer van genieten); alles is mogelijk! Mocht je nog op zoek zijn naar wat ideeën wat betreft bloemen in je huis, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder lees je op welke wijze bloemen jouw interieur geheel compleet kunnen maken en als finishing touch kunnen dienen.

Begin bij de woonkamer

Laten we eens beginnen met de woonkamer – waarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Tja, daar kunnen – en mogen – bloemen toch zeker niet ontbreken, toch? Veel mensen kiezen ervoor om wekelijks (of regelmatig) verse bloemen aan te schaffen en op de tafel te zetten. Denk hierbij aan verse bos rozen of tulpen. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar geeft direct ook een heleboel sfeer mee aan je woonkamer en/of de keuken(tafel). Maar slechts de tafel, daar blijft het natuurlijk niet bij. Je kunt ook kiezen om een groot bloemstuk aan te schaffen en in een grote vaas in de woonkamer te plaatsen. Opvallend op een positieve manier, in het oog springend en tegelijkertijd kun je direct ook een eventuele loze ruimte opvullen. Kunstbloemen kun je regelmatig vervangen: denk bijvoorbeeld aan een seizoensgebonden boeket. In de lente en de zomer gebruik je wat lichtere tinten. In de koudere maanden (de herfst en de winter) ontlenen zich de wat warmere tinten uitstekend.

Kunstbloemen in de slaapkamer

Ook in je slaapkamer – de plek waar je dagelijks helemaal tot rust komt – kun je uitstekend bloemen kwijt! Let wel op: echte bloemen of planten zullen hier moeilijker overleven, dus je kunt beter voor kunstbloemen kiezen. Mocht je beschikken over een ruime slaapkamer, dan kun je helemaal losgaan. Wat dacht je van een luxe droogboeket van een gemixte kleur met bloemen? Wedden dat dit jouw slaapkamer helemaal tot leven brengt? Maar ook als je slaapkamer wat compacter is, dan zijn er ook nog heel veel mogelijkheden om bloemen in je slaapkamer te integreren. Denk bijvoorbeeld aan een gebloemd dekbedovertrek of een mooi schilderij van je favoriete bloemsoort (die je wellicht zelf hebt gemaakt). Voor welke optie(s) kies jij?