Wanneer de dagen weer donkerder worden en het langzaam kouder wordt buiten, betekent dat ook langzaam de feestdagen weer in zicht komen. Dat houdt ook in dat mensen weer gaan nadenken over hun kerstversiering. Tegenwoordig kun je uit allerlei verschillende versieringen kiezen als het om kerst draait.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele kerstboom. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten, vormen en soorten en zijn erg populair. Een vlaggenmast kerstboom daarentegen is een kerstboom die is ontworpen om aan een vlaggenmast te hangen. De vlaggenmast kerstboom is een relatief nieuwe uitvinding en wordt steeds populairder.

Ben je nog aan het twijfelen tussen een traditionele kerstboom of een vlaggenmast kerstboom? We hebben de volgende 3 verschillen tussen deze twee bomen voor je op een rijtje gezet!

Op welke manier gebruik je de boom?

Het grootste verschil tussen een traditionele kerstboom en een vlaggenmast kerstboom is de manier waarop ze gebruikt worden. Een traditionele kerstboom wordt meestal in huis gezet en versierd met kerstverlichting, ballen, slingers en andere decoraties. Vaak kun je de hele dag vrij plannen als je van plan bent om de kerstboom binnen in huis op te zetten.

Een vlaggenmast kerstboom daarentegen wordt aan een vlaggenmast gehangen en klaar is kees. Ze worden vaak voor buitenshuis gebruikt. Bijvoorbeeld bij jezelf in de tuin, maar ook voor winkels of een gemeentehuis. Een vlaggenmast hoef je dus alleen maar vast te maken aan een mast en de stekker er in te steken en je bent klaar!

Verschil in prijs

Een ander verschil tussen de twee soorten kerstbomen is de prijs. Een traditionele kerstboom is meestal goedkoper dan een vlaggenmast kerstboom. Dit komt omdat traditionele kerstbomen van natuurlijk materiaal zijn gemaakt, dan hebben we het natuurlijk wel over een echte dennenboom. Een vlaggenmast kerstboom is meestal gemaakt van metaal, wat de boom dus duurder maakt dan een traditionele kerstboom.

Wil je wel of geen dennengeur binnen in je huis?

Naast dat je de kerstbomen op verschillende manieren kan gebruiken en dat ze van prijs verschillen, is er ook nog een verschil van geur bij beide kerstbomen. Een traditionele kerstboom heeft namelijk vaak een heerlijke dennengeur. Dit kan bijvoorbeeld bijdrage aan de kerstsfeer in huis. Een vlaggenmast kerstboom daarentegen heeft deze geur niet, omdat het geen natuurlijke boom is.

Maar dat hoeft niet te betekenen dat mensen daarom standaard een traditionele kerstboom in huis halen. Er zijn namelijk mensen die allergisch zijn voor dennen of die helemaal niet van de geur van dennen houden. Dan kun je dus beter kiezen voor een vlaggenmast kerstboom dan voor een traditionele kerstboom.