Ga jij binnenkort met je eigen moestuintje beginnen? Gaaf! Elk seizoen kun je weer het maximale uit je moestuintje en je oogst halen. Dat is uiteraard wel afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het weer, de grond waarin je de groenten verbouwt en, ook niet geheel onbelangrijk, het onderhoud. Ben je benieuwd naar welke groenten je zoal in de winter kunt gaan oogsten, zodat je die op een later moment zelf smaakvol kunt gaan bereiden in je keuken en natuurlijk gaat opeten? Je leest het hieronder! Want zeg nu zelf: wat is er beter en smaakvoller dan je eigen verbouwde groenten?

Typsich Hollandse groente: boerenkool!

Je moet ervan houden, maar boerenkool is toch wel echt dé typische Hollandse groente voor in de wintermaanden. En je hoeft het echt niet alleen bij een stamppot te houden, want je kunt eindeloos combineren met boerenkool. Bij boerenkool geldt: hoe harder het buiten vriest, hoe beter de boerenkool zal gaan smaken. Boerenkool is overigens een super gezonde keuze; er zitten heel veel bruikbare vitaminen en juist weinig calorieën in deze groente!

Overige smaakvolle groenten voor in de winter

Nog zo’n heerlijke groente: spinazie! Wist je dat spinazie mega gezond is? Deze groente zit boordevol vitamine C! Daarnaast mogen we spruitjes ook zeker niet overslaan. Zeker niet iedereen houdt van spruitjes, maar als je er wel dol op bent: spruitjes kun je zelf optimaal in je moestuintje gaan oogsten. Dit geldt overigens ook voor koolraap en wortels. Ook ideaal om bijvoorbeeld eens een keer soep te maken van je eigen broccoli.  Broccoli is namelijk ook een heel geschikte groente om in de wintermaanden in je tuin te hebben. En nu we het toch over soep hebben: de pompoen is ook een typische groente voor in de winter waar je de heerlijkste soep mee kunt maken.

Wat is jouw favoriete groente?

Bovenstaande groenten zijn dus ideaal om in de winter te gaan oogsten. Let wel: deze groenten stellen een warm najaar of hoge temperaturen niet op prijs. Begin daarom dus pas echt in de winter, wanneer het buiten flink koud is. Je zult merken dat je dan de lekkerste groenten krijgt! Daarnaast nog een advies om wel eerste je grond voor te breiden op een strenge wintervorst en koude temperaturen. Het is namelijk belangrijk om de grond te beschermen; op die manier haal je – ook in de wintermaanden – alles uit jouw eigen moestuin. Laat die winter maar komen!