De laatste paar jaren kunnen we er eigenlijk niet meer om heen: planten in huis. Houd jij hier ook zo van? Het geeft een fris en vrij gevoel en daarnaast is het ook heel gezond om planten in huis te hebben. Ben jij benieuwd aan welke planten je kunt denken die geschikt zijn voor bij jou in huis? Goed nieuws: kamerplanten heb je in zoveel verschillende soorten en maten. Klein, groot, hangplanten of juist heel subtiel aanwezig: alles is mogelijk, zolang je maar weet wat je wil aanschaffen. Ook belangrijk: het type plant moet passen bij je huis. Als je een kleine ruimte hebt dan is het niet logisch om de ruimte te gaan vullen met een mega grote hangplant, bijvoorbeeld. En je wil natuurlijk ook voorkomen dat een plant in het niet valt in een ruime (woon)kamer. Benieuwd naar de opties? Lees dan snel verder.

De pannenkoekplant

Leuke naam, toch? Dat is nog eens wat anders dan al die andere benamingen, nietwaar? Mensen met veel planten in hun huis hebben eigenlijk altijd wel een pannenkoekenplant staan. Favoriet bij veel liefhebbers om de vorm en het opvallende uiterlijk. Heb je geen zin of tijd om deze plant te onderhouden? Dan is de pannenkoekplant echt iets voor jou, want je hoeft ‘m in principe maar één keer in de week water te geven. Een plekje zonder direct zonlicht vinden ze prettig, houd daar dus rekening mee. Vergeet je om je plant water te geven? Maak een herinnering aan in je agenda, dan denk je er sneller aan!

De strelitzia

Nog zo’n mooie naam: de strelitzia. Wist je dat de strelitzia ook wel bekend staat als de paradijsvogelplant? Die moet je toch in je huis hebben staan? ;-)

Deze plant is vrij hoog, dus ideaal als je bijvoorbeeld een kale muur wil opleuken. Je hebt zelfs XXL-formaten! Qua onderhoud moet je ‘m een paar keer per week even afstoffen en een paar keer per week van water voorzien, dan is deze plant helemaal content!

De bananenplant

Laten we nog maar even in de eetsferen blijven: wat dacht je van de bananenplant? Ja, zelfs zo’n plant bestaat tegenwoordig en hij is ook nog eens super hip! Wel is het handig om te weten dat deze plant wat meer verzorging nodig heeft dan de bovenste twee. Deze plant houdt van veel water! Ook houdt de bananenplant erg van de zon, dus zoek een geschikte plek voor ‘m uit waar veel zon komt. Welke plant is geschikt voor in jouw huis?