Ga jij deze zomer je tuin opknappen en heb je nog geen idee hoe je dat wil gaan vormgeven? Goed nieuws: in deze blog lees je de meest populaire én geschikte planten (van dit en het komende jaar), zodat jouw tuin er weer spic en span uit zal zien. Een nieuwe tuin met de meest leuke en vrolijke planten, dat wil toch iedereen? Je leest het hieronder!

De prachtige hortenisa als echte blikvanger

Op nummer één staat, (wellicht niet geheel onverwacht), de prachtige hortensia. Wie kent ‘m niet? We kunnen wel zeggen dat de hortensia iedere tuin opfleurt en chique maakt. Met haar schitterende witte bloesem kondigt deze plant het zonnige zomerse seizoen aan. Daar wordt toch iedereen blij van? Bijkomend voordeel: deze plant is heel onderhoudsvriendelijk. Een ander kenmerk van deze plant is dat ‘ie een paar maanden blijft bloeien. En ze bloeien heel lang, ongeveer vijf maanden! Daarna zal je ‘m moeten gaan snoeien, dat is wel een vereiste. Wist je dat de kleur van de hortensia afhangt van de zuurgraad in de grond? De meest voorkomende kleur is wit, maar roze en lichtpaars (lila) zien we ook vaak terug. Dat is een ontzettend leuk gezicht, al die verschillende kleurtjes! Typisch zomer, dus. En mocht je nu een paar bloemen overhouden, dan kun je die ook afknippen en op de binnen op de tafel zetten in een vaasje. In de maand juli bereikt de hortensia haar hoogtepunt: dan zijn ze op hun allermooist! Heb jij ook al zin om de hortensia in jouw grond te gaan planten?

De fuchsia met haar rijke kleurtjes

Ken je de fuchsia? Ongetwijfeld! De fuchsia is eigenlijk een heel makkelijke plant om te onderhouden. Wel is het belangrijk dat ‘ie op de juiste plek staat. Niet teveel zonneschijn, ook niet te weinig. Het is een kwestie van uitproberen en kijken hoe de plant erop reageert. Daarnaast helpt het om de dode bloemtjes regelmatig te verwijderen. Je zult zien dat de fuchsia dan nog beter zal gaan bloeien! Niet vergeten dus om iedere dag even te checken, want dat is echt de moeite waard.

De groene en compacte buxus

De buxus mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. De buxus is een erg gewilde en populaire plant. De laatste jaren is die populariteit echter wel afgenomen, want helaas trekt de buxus een vervelende mot aan, die in de plant gaat zitten en ‘m van binnen helemaal opeet. Gelukkig kun je de buxusmot wel behandelen, maar let op: je moet er vroeg bij zijn! Als je merkt en ziet dat er allemaal kleine witte vlindertjes uitfladderen, dan weet je dat het foute boel is.

Bovenstaande planten mogen dus zeker niet ontbreken in jouw tuin! Krijg jij al groene vingers?