Kom naar onze showroom!
24 uurs verzending
Groot assortiment

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

RAY JET SPROEIPEN

Normale prijs: € 0,75

Speciale prijs: € 0,71

In voorraad

Snel Overzicht

RAYJET SPROEIPEN - WATERGIFT 18 L/U BIJ 0,8 BAR

Toepassingen
De Rayjet sproeipen is de oplossing voor een gelijkmatig watergift over het gehele oppervlak van alle losse substraten. Onder alle omstandigheden blijft een egaal sproeipatroon zichtbaar. Irrigatie van grotere potten, containers, biologische teelten en volle grond.

Belangrijke kenmerken


  • Gelijkmatige waterverdeling over het oppervlak van de substraten, voor elke afmeting emmer of container;

  • De robuuste sproeipen kan probleemloos rechtop in het substraat gestoken worden;

  • Minimale verstoppingskans, ook in recirculatie systemen;

  • Geen nevelvorming tijdens het watergeven ;

  • Lage voordruk benodigd van 0,8 bar, waardoor toepasbaar in standaard kraanvakken;  Minimale onderlinge watergiftverschillen;

  • Met de horizontale aansluiting blijft het druppelslangetje kort aan de grond waardoor het gevaar van doorknippen en lostrekken praktisch niet meer voorkomt.Modellen en types
De sproeipen wordt vervaardigd uit een zwarte PP kunststof en met de Rayjet geassembleerd. Door de geautomatiseerde productie is een hoge bedrijfszekerheid en kwaliteit gegarandeerd. De sproeipen heeft een uniek ingebouwd beveiligingsmechanisme (vortex) om het verstoppingsgevaar tot een minimum te beperken. Het vortex mechanisme en de sproeiermond zorgen samen voor de gelijkmatige en continue watergift zonder nevelvorming. Het voedingswater wordt door een 12-tal waterstraaltjes uit de sproeiermond verdeeld over het gehele oppervlak.

De sproeipen is totaal 21,5 cm hoog, de afstand van de sproeiermond tot de punt van de sproeipen is 19 cm. Door de steekpen dieper in het substraat te steken wordt het oppervlak dat besproeid wordt kleiner, met deze hoogte verstelling is het besproeibare oppervlak instelbaar. (zie tabel 1) Door de conische press-fit verbinding op de pen en in de haakse connector, is de montage gemakkelijk en waterdicht.

De horizontale aansluiting is uitgevoerd met een uitwendige conische schroefdraad. Wij adviseren voor een juiste montage van schroefdraadaansluiting in het PE slangetje, de slanguiteinden vooraf te verwarmen met warm water van ± 40°C. Hierdoor gaat de montage veel makkelijker.

Watergift
Nominale watergift: 18 l/u bij 0,8 bar voordruk
Werkgebied        : 0,8 tot 2,5 bar
Werkdruk       : 0,8 bar

De Rayjet sproeipen is de oplossing voor een gelijkmatig watergift over het gehele oppervlak van alle losse substraten.